Gode råd til skolevenner

Gode råd til skolevenner

Her er nogle gode råd til, hvordan du får det bedste ud af et skolevenskab.

Frivilligt arbejde skal være meningsfuldt, give glæde, få smilet frem og fylde livet med gode oplevelser

Hvis du godt kan lide børn, vil have indblik børnenes verden og gerne vil være med til at give børnene en god start på livet, kan frivilligt arbejde som skoleven være det rigtige valg.

Her er nogle gode råd til, hvordan du får det bedste ud af et skolevenskab.

• Tænk over, hvilke klassetrin, du helst vil arbejde med.
  • Tænk over, hvilke fag, du kunne tænke dig at være skoleven i. Du kan blive ven med alle fag og behøver ikke have særlige kompetencer inden for faget.
  • Undersøg, hvilke skoler, der ligger bedst i forhold til din bopæl.
  • Du skal være loyal over for læreren og skolen, så vær forberedt på, at det er læreren, der bestemmer.
  • Se på din kalender og find det tidspunkt, der vil passe dig bedst. Vores erfaring er, at et par timer en dag om ugen som minimum, giver det bedste venskab.
  • Vi fraråder, at du er skoleven, når der er vikar i klassen.
  • Tænk over, om du vil lave lektier, altså læse med i de bøger din klasse bruger. Hvis du vil det, så bed læreren, om et eksemplar af bøgerne.
  • Du er velkommen til at deltage i Skolens Venners arrangementer. Her vil du møde skolevenner fra andre skoler, og det giver anledning til mange gode historier og erfaringer.
  • Hvis du har noget, du gerne vil spørge om, så kontakt din lokale afdeling af Skolens Venner, vi tager altid gerne en snak med dig.
Center