Mød Tove på Absalonskole I Roskilde

Mød Tove på Absalonsskole i Roskilde

”Tænk, at ved at gøre så lidt, kan jeg give så meget. Det er altså skønt!”

Tirsdag med Tove

Hver tirsdag er Tove med i engelsktimen hos en 7. klasse. Efter snart 3,5 år som skoleven er hun stadigvæk lige så begejstret for hverdagen på skolen, som da hun begyndte. Eleverne har fået opbygget et særligt forhold til hende:

"Jeg gik med tanker om at skulle flytte til en mindre klasse, da en af eleverne kom hen og sagde; ”Nej, det kan du ikke! Du er jo en del af klassen.”, simpelthen fordi jeg for en gruppe af eleverne var blevet en voksen, de kunne snakke fortroligt med, og netop ikke var lærer."

Og at være en voksen, men ikke lærer eller pædagog, er netop det, en skoleven skal være.

”Hvad er det, du laver her, og hvorfor bliver du ved med at komme?”, spurgte en dreng i klassen mig en dag. Så fortalte jeg om Skolens Venner og om at være frivillig. Han spurgte så: ”Får du slet ikke penge for det?” - og så fik vi en snak om det at være frivillig. ”Kommer du så bare her for at være sammen med os?”, spurgte han. Ja, det er faktisk lige præcis det, jeg gør - og dét, der for eleverne, gør mig anderledes end de andre voksne på skolen.”

Som frivillig byder du ind med nærvær, omsorg og opmærksomhed. Og resultatet bliver både lærer, elever og skolevenner gladere af, mener Tove:

"Elevernes selvværd er vokset meget, mens jeg har været skoleven i engelsk. Forleden sagde en elev til mig, at han var blevet meget bedre til at læse, efter at jeg var begyndt at komme her. Og det er jo ikke, fordi jeg har lært ham at læse, men fordi jeg har givet ham ro til at koncentrere sig om lærerens undervisning. Tænk at ved at gøre så lidt kan jeg give så meget. Det er altså skønt!”