Om os

Hvem er skolens venner?

Alle børn fortjener at blive set og hørt i skolen – det styrker fundamentet for et godt voksenliv. Læs om vores arbejde her.

Om os

Skolens venner er en forening af frivillige, der giver en hånd med i skolen. Vi arbejder for, at så mange børn som muligt mærker, at de bliver set og hørt – og at de oplever at få positiv opmærksomhed i hverdagen.

Selvværd i skolen – og i resten af livet

En skolevens fornemmeste opgave er at give tryghed. Med tillid, omsorg og nærvær bidrager skolevennen med at løfte elevernes selvværd. Det, mener vi, er en vigtig forudsætning for børns læring og sociale liv - og senere for et godt voksenliv.

Tid til vigtige relationer

Med en skoleven i klassen får læreren bedre tid til den enkelte elev. Det styrker relationerne mellem lærer og elev og betyder, at eleverne får mere voksenkontakt. En skoleven er den ekstra voksne i klassen, der medvirker til at styrke elevernes personlige, sociale og faglige udvikling.

En skoleven er ikke en lærer

En skoleven hverken kan eller skal erstatte fagprofessionelt personale. Skolevenner indgår i lærerstyrede aktiviteter som en støtte til eleverne. Vi respekterer lærerne som de fagligt professionelle og hjælper dem under deres vejledning.

Vi samarbejder med de faglige foreninger

Det bærende element i Skolens Venner er klare retningslinjer og tydelige roller. Derfor samarbejder vi med Danmarks Lærerforening, Skolelederforeningen og De Frie Skolers Lærerforening som støtter vores indsats for frivillige skolevenner på skolerne.

Oplev at gøre en forskel

Vores frivillige oplever at gøre en forskel. Som skoleven bliver du rig på gode oplevelser og relationer til elever, lærere og andre skolevenner. Du bliver en del af et engageret netværk og kan deltage i forskellige arrangementer og sammenkomster i lokalforeningerne, hvor glæder og oplevelser fra livet som skoleven kan deles.

Vi klarer rammerne, I nyder venskabet

I Skolens Venner har vi mange års erfaring med, hvordan man får det bedste ud af frivillige på skolerne – og den viden deler vi med både skoler og frivillige.

Det er nemt at komme i gang med at blive eller få en Skoleven. Vi sikrer kvaliteten i samarbejdet ved at stå for samtaler med både den frivillige skoleven, læreren og skolens kontaktperson.

Til støtte for det gode samarbejde har vi også udarbejdet en venskabsaftale, der sikrer venskabet for alle parter.

Lokale venskaber

Skolens Venner fremmer kontakten mellem lokalsamfundet og skolerne. En kontakt, som skaber respekt for lærernes arbejde i befolkningen, og som åbner skolerne for den verden, der eksisterer uden for skolens mure.

Med en skoleven i klassen, har du som lærer flere muligheder for at organisere undervisningen, hvor der kræves flere voksnes tilstedeværelse fx ved arrangementer ud af skolen.

Vi arbejder for flere frivillige i skolerne

Skolens Venner indsamler erfaringer om arbejdet med frivillige på danske skoler, med støtte fra TrygFonden. Læs mere i vores videnscenter