Tips og tricks

Frivilligt arbejde skal være meningsfuldt, give glæde, få smilet frem og fylde livet med gode oplevelser.

Hvis du godt kan lide børn, vil have et indblik børnenes verden og gerne vil være med til at give børnene en god start på livet, kan frivilligt arbejde som skoleven være det rigtige valg.

Tips og tricks

Her er nogle gode råd til hvordan du får det bedste ud af et skolevenskab.

• Tænk over hvilke aldersgrupper af børn du helst vil arbejde med.
  • Tænk over hvilke fag du kunne tænke dig at være skoleven i. Du kan blive ven med alle fag og behøver ikke have særlige kompetencer indenfor faget.
  • Undersøg hvilke skoler der ligger bedst i forhold til din bopæl i forhold til f.eks. transporttid.
  • Du skal være loyal over for læreren og skolen, så vær forberedt på at det er læreren der bestemmer.
  • Se på din kalender og find det tidspunkt der vil passe dig bedst. I Skolens Venner mener vi at et par timer en dag om ugen giver det bedste venskab.
  • Tænk over om du også vil komme hvis læreren er syg og der er vikar i klassen.
  • Tænk over om du ”vil lave lektier”, altså læse med i de bøger din klasse bruger. Hvis du vil så bed skolen om et eksemplar af bøgerne. Nogle skolevenner elsker at forberede sig andre gør det ikke, så det er helt op til dig selv.
  • Du kan deltag i de fester som Skolens Venner arrangerer, her vil du møde skolevenner fra andre skoler og det giver anledning til mange gode historier og erfaringer, som kan forbedre dit arbejde som skoleven.
  • Hvis du har problemer eller noget du gerne vil spørge om, så ring til din lokale afdeling af Skolens Venner, vi tager altid en snak med dig.