/hvordan-skoleven

full

HVORDAN BLIVER MAN SKOLEVEN?

Har du tid, lyst og overskud til at være en ekstra voksen for en hel skoleklasse?

Som skoleven bliver du ven med en klasse og tager del i klassens hverdag typisk 2-4 timer om ugen. Du skal ikke undervise eller have ansvar for klassen, du skal derimod følge lærerens anvisninger og være ekstra voksen i klassen.

Eleverne kommer til at se dig som en naturlig del af deres skoleliv.

Det er både når de skal sjippe, øve læsning og snakke om fredagsslik. Derudover skal du have lyst til at dele dine erfaringer med Skolens Venner, så vi kan dokumentere den forskel du gør for elever.

Når du har gjort op med dig selv, at du har overskud og lyst til at dele ud af din tid og nærvær, så glæder vi os til at matche dig med en lærer og klasse. Processen i trin kan du folde ud herunder.

Vejen til at blive skoleven

Klik på et trin for at læse mere.

1. Tag kontakt

Tak for, at du overvejer at blive skoleven! Store oplevelser med fantastiske børn venter dig. For at sætte gang i processen, skal du indsende en henvendelse til os. Det kan du gøre på linket herunder.

Indsend henvendelse

Vi glæder os til at høre fra dig!

2. Vælg skole / område

Når vi har modtaget din henvendelse, bliver du inviteret til en samtale med kontaktpersonen fra din lokale afdeling af Skolens Venner. I samtalen får du information om rollen som skoleven. Ud fra dine ønsker afklarer vi, hvilken aldersgruppe elever, du gerne vil tilknyttes, hvilken skole du gerne vil være på og hvilket fag, du kunne tænke dig at være skoleven i.

3. Møde med skole

Derefter kontakter Skolens Venner skolen, der har ansvaret for at finde en lærer og en klasse, der ønsker at få en skoleven. Herefter bliver du sammen med kontaktpersonen fra Skolens Venner inviteret til et møde på skolen, hvor I aftaler, hvordan du kommer i gang. Mødet slutter med, at du og skolen underskriver en venskabsaftale. Du skriver også under på, at skolen gerne må indhente en børneattest hos politiet.

4. Forventningsafstemning med lærer

Tillykke! Du er nu matchet med en skole, en lærer og dermed en hel klasse, som glæder sig til at møde dig. For at få det bedste ud af samarbejdet, anbefaler vi, at du og din lærer foretager en forventningsafstemning, og planlægger hvordan I har lyst til at koordinere indsatsen.

Du kan finde inspiration til aktiviteter her, og ofte stillede spørgsmål her.

5. Du er skoleven

Du er nu klar til din første skoledag! Vi håber, at du bliver glad for din nye rolle som skoleven.

Hvem kan blive skoleven?
  • Mennesker med hjertet på det rette sted

• Dig med tid og mulighed for at deltage i klassens aktivitet i normal skoletid et par timer om ugen

• Du, der kan se dig selv indgå i et langsigtet venskab med en hel klasse

• Du er et stabilt, roligt og tålmodigt menneske med overskud og tid at dele ud af

• Du skal have en ren straffe- og børneattest

Engagér dig lokalt

Bliv frivillig i din lokalforening, hvis du interesserer dig for at koordinere foreningslivet omkring din lokale skole.

Tilmelding

Skriv til os her, hvis du vil i gang som skoleven eller frivillig lokalt i Skolens Venner. Du er også velkommen til at skrive til os med spørgsmål.