/hvem-skolevenner

full

HVEM ER SKOLEVENNER?

Alle kan blive skolevenner, men der findes dog alligevel en række fællestræk blandt vores frivillige. Her kan du læse mere om, hvad det kræver og møde 4 af vores fantastiske frivillige.

Lysten til at gøre en forskel

Skolevenner er mennesker med lyst og overskud til at gøre en forskel for børn 2-4 timer om ugen inden for almindelig skoletid.

Fælles for skolevenner er, at de er nysgerrige, åbne, empatiske mennesker, der har lyst til at engagere sig i en klasses liv og hverdag.

Mange skolevenner har et langt arbejdsliv bag sig og er gået på efterløn eller pension.

Andre skolevenner får deres frivillige arbejde og arbejdslivet til at passe sammen.

Det kræver ikke bestemte kompetencer inden for sprog, matematik eller andre fag, men hvis skolevennen og skolen ønsker det, kan en særlig interesse kombineres med bestemte fag.

Skolens Venner kvalificerer alle skolevenner med en samtale, så skolevennen føler sig tryg ved at starte og skolen kan være trygge ved de skolevenner, der kommer på skolen. Der indhentes også børneattest for alle skolevenner, inden man starter.

Mød 4 skolevenner

Tove, Lise, Inge Birgit og Torben er skolevenner, og fortæller i denne video om hvorfor.

Fordelene ved at være skoleven

Bliv en del af et frivilligt netværk eller gør noget godt for lokalsamfundet. Der er mange fordele ved at være skoleven - både sociale og professionelle.

• Gør en forskel for børn
  • Få ny viden og erfaring
  • Udvid dit netværk
  • Ha’ det sjovt
  • Oplev en personlig udvikling
  • Brug dine kompetencer
  • Engagér dig i en sag
Hvad laver en skoleven?

Skolevennens rolle er at hjælpe eleverne i forbindelse med undervisning og aktiviteter. Vi har samlet en række eksempler på, hvad skolevenner laver i klassen.

Hvorfor er skolevenner en god idé?

Vidste du, at voksenkontakt er et af parametrene man kan skrue på for at øge skolebørns trivsel? Derfor er det - bevist - en god idé at opnormere antallet af voksenkontakter i børns liv. Og selv en frivillig ekstra hånd tæller med.

Hvordan bliver jeg skoleven?

Læs mere om, hvad du kan forvente dig af processen. Vi guider dig igennem, så du på bedste vis snart kan udfolde dig som skoleven i en klasse, der glæder sig til at møde dig.