For skoler

Få skolevenner til din skole

Skolevenner er frivillige, der understøtter lærerstyrede aktiviteter i skolen. Skolevenner giver overskud til, at alle børn bliver set og hørt.

Hvad siger lærerne?

"Det, at vi har en skoleven i min klasse, gør, at jeg får mere overskud til at tage mig af klassen som helhed”

- Flemming, engelsklærer i Roskilde

Anders Bondo Christensen udtaler

"Danmarks Lærerforening støtter Skolens Venner, fordi det er et bærende princip for Skolens Venner, at udbredelsen af skolevenner foregår i et samarbejde med skolens parter. Det betyder bl.a, at eventuelle gråzoner og uklarheder om, hvilke opgaver skolevennerne kan og bør medvirke i, bliver drøftet mellem de relevante parter på skolen."

- Anders Bondo Christensen, formand i Danmarks Lærerforening

Claus Hjortdal udtaler

"Skolederne er medlem af Skolens Venner, da frivillige i skolerne er et lille, men godt bidrag til elevernes trivsel og læring. Vi er i fortløbende dialog med Skolens Venner, hvilket er med til at give mulighed for et godt samarbejde mellem skolerne og de frivillige skolevenner."

- Claus Hjortdal, formand i Skolelederforeningen

Hvorfor skal skolerne have frivillige skolevenner?

Det at blive set og hørt er en meget vigtig faktor for en vellykket barndom. Alle børn og unge skal have de bedste muligheder for at udvikle deres personlige, sociale og faglige kompetencer.

Udfordringer ved at have skolevenner

Når mennesker skal samarbejde, er det ikke altid helt uden udfordringer. Det gælder også for samarbejdet mellem ansatte og frivillige.

Hvad kræver det at få en skoleven?

Når rammerne er på plads, giver frivillige skolevenner glæde og overskud i klassen. Se her, hvordan skolerne får det bedste ud af samarbejdet.

Gode råd

Hvordan får skolen, læreren og skolevennen det bedste ud af venskabet?

dark-b
Kommuner med skolevenner

Kontakt os for at høre, hvilke skoler, der har skolevenner.

Få Skolens Venners nyhedsbrev